Краснова Евгения Константиновна
 православный христианин
Тема: #72764
|
КАНОН ПОКАЯННЫЙ
Глас 6. Песнь 1.
Ирмос: Чувственный Фараон потоплен бысть со всевоинством: Израиль же прошед посреде моря, вопияше: Гоподеви Богу нашему поим, яко прославися.
Помилуй мя, Боже, помилуй мя.
Ангели присно славят державу Твою, аз же умом осквернихся, не возмогаю воспети Твое величество, токмо, слезя, вопию: Милосерде, помилуй мя, погибающаго.
Милости Божественния измлада сподоблься, грехьми сию благодать раззорив, возстави мя покаянием, Человеколюбче.
Велия щедроты Твоя на мне, аз же, окаянный, слепотствую о милости Твоей. Якоже древле слепцу, благоволи мне духовно прозрети.
Радостнотворче, Благий Владыко, воззри на мя, смиренного, обновляя ризы моя, оскверненные грехом, чиста творя мя покаянием.
Песнь 3.
Ирмос: На твердем веры Твоея камени помышление утвердив души моея, утверди, Господи: Тя бо имам, Блаже, прибежище и утверждение.
Огня Тя, быти, вся грехи попаляюща, Тя исповедую. Никто же бо возможет чиста себе пред Тобою узрети. Аз же паче всего мира грешнейший, молю, Всеблагий Владыко, да мя помилуеши.
Смерти вечныя приобщився чрез сластнотворение, наг предстою пред Владыкой своим. Милостив буди, Творче, Своему рабу, прибегающему ко Твоему милосердию.
Истинный попрал еси законы, неподобная студная деяния присно творю: горе мое моему окаянству, горе моего произволения скверному устроению.
Язвы греховныя, аки ризы, покрыша мя, от страстей не возмогаю горе возвести главу мою. Весь в скверне стою, кто измыет мя, кто наставит стопы моя ко исправлению?
Песнь 4.
Ирмос: Услышах слух твой и убояхся, разумех дела твоя и ужасохся, слава силе Твоей, Господи.
Глас Твой слышу, Господи, призывающий мя к покаянию. Сей глас да будет ми путевождем в ообители светлые.
Оставити вся греховная ми подобает, житие препровождати в покаянии достоит, в сем укрепи мя, Всемилосердый Владыко.
Самовидец Твоего спасения, нас от греха спасающего, обретаюся аз, сотвори мя, Милостиве, делателя заповедей Твоих.
Правды алчущаго - Тебе Самаго, мене сотвори, изымая от сна греховнаго, возбуждая мя к заповедем Твоим.
Песнь 5.
Ирмос: Свет возсиявый миру Христе, просвети сердце мое от нощи Тебе зовуща и спаси мя.
Осквернихся весь смрадными греховными стремленьми, никакоже измытися возмогаю от скверны своея, токмо к Тебе прибегая, молю: Боже, помилуй мя!
Дщерей вавилонских – греховных стремлений, в сердце обитель погибели аз сотворих. Смертныя тли на всяк день приобщаюся волею. Горе мне, падшему, своим си произволением.
Истинный свет зря, Тебе, светославнаго, недоумею о падшем своем изволении, видя благая и злая, путь избираю погибели, заповедь вечныя жизни самохотно презрев.
Некогда в падшее ввергся стремление, ныне никакоже аз возмогаю престати творити всескверная, Боже, творение Твое ныне возстави, токмо в Тебе обретается страстей изменение.
Песнь 6.
Ирмос: Китом пожрен греховным вопию Тебе, Христе: Яко пророка из истления мя свободи.
Авессалом древле заповедь сыновню – смиренное послушание, тщетныя славы ищай, на погибель себе раззорив, аз же Тебе, Отца всяческих, гордо презрех. Милость Свою ныне яви ми, ибо душею Тебе не оставих, плачу о пище скотския, трапезу в дому Твоем воспоминая.
Нага себе, подобно Адаму, пред славою вижду Твоею, скрыхся в дубраве мирскаго суетсвия, се, извергая мене из земнаго блаженства, даруй надежду спасения, многим трудом совершаемого.
Евино скверное непослушание аз створяю, не пребывая в пределех законопослушания, слезныя сердца источницы ми отвори, Вседержителю, да напоем буду влагою, в вечный живот истекающей.
Давидово смертное произволение аз преисполних, не возмогаю самохотне совешенно покаяться, токмо молю, до послеши ми вразумителя, горький глагол да послужит ми ко исправлению.
Господи, помилуй (трижды)
Седален: Благость и милость Твою по вся дни живота своего аз презрех, горший прочих раб Твоих, Вседержителю, несть ми спасения, несть гресем моим оставления, разве десница Твоя не возставит смиреннешее мое естество к Богоподобию.
Песнь 7.
Ирмос: Преподобных Твоих отроков молитву услышавый, и пещь горящую оросивый, благословен еси, Господи, Боже отец наших.
Оставления прегрешений ми даруй, Благий и Премилостивый Отче, плачу бо и скорблю, по часе же паки в горшее впав, в отчаянии весь пребываю: не отвергай моего покаяния, ведый мое неможение.
Струпы и язвы всего мя покрыша, малого не обретается во мне исправления, Боже, помилуй создание, грехом оскверненное, Ты бо единое ми упование.
Тайныя греси из млада совершая, на конец живота в совершенное погубление пришел есмь, жажду исправления, обаче не возмогаю изменити свое пагубное злоустремление.
Осквернив в себе образ Божественный, скотски житие свое препроводив, о милости Милостиваго молю: Не лиши капли благодати Своея, исправляющей ум мой ко благохотению.
Пень 8.
Ирмос: Преподобные Твои отроцы в пещи Херувимы подражаху, трисвятую песнь воспевающи: благословите, пойте и превозносите во все веки.
Истины Божия на всяк день соглядая, мерзкая злохотения исполняю всегда, страшуся о погоибели, раб Твой, ведый волю Твою на мне, яже ко благотворению.
Наше скверное хотя обновити естество, Сам Ся в человеческое естество облек, аз же Крови и Тела Божественного приобщаяся, суд вкушаю и смерть пию, Боже, вопию Ти: исправи пути моя.
Иезекиилин глас о возстании на суд Божий присно мя страшит, во плоти возставши, аз же скверныя своя дела Владыце явлю, Боже, заглади велия греси моя.
Истина в мир Рождеством Твоим явися, аз же ничесоже истиннаго не совершая, кий ответ Господеви воздам: горе мне, самохотне погибшему.
Песнь 9.
Ирмос: Еже радуйся от ангела приимшая и рождшая Создателя Твоего, Дево, спасай Тя величающая.
Израиля древле путеводствуяй в обетования землю, ныне мене, оскверненного, путеводи во обители райския, световиднаго ангела путеводствующа ми низпосли.
Естественная моя немощи и греха поползновение Духом Своим к добродетели чудно премени, сосуд благодати Своея, соделывая моего смиренного естества неможение.
Рабски вопию ко Владыце: помилуй мя, никакоже сотворившего Твоих повелений, со грешники и блудницы бесценный талант Твой расточившего безумно.
Еже ко благохотению падшего моего произволения стремления скоро исправи, о Боже, Твое устроение присно да исполняется.
Истины попрателя и Божиих тайн раззорителя себе зрю, токмо на Твое милосердие надеюся во вся дни живота вопию: Боже, не лиши окаяннейшаго раба Твоего велия Своего милосердия благоиполнения.
Достойно есть:
Молитва
Милосердый и многомилостивый Боже, пророка Даниила во рве львином и мучеников Своих во узах и темницах благодатию Своею не оставивый, но ангела укрепляющаго им пославый, славля Твое милостивое ко мне смотрение, преклоняю колена сердца своего пред величеством Твоея благостыни и смиренно молю Тя, не отрини молитвы моея, но якоже апостолу Павлу ангела ми посли, укрепляющего и наставляющего на заповеди Божественныя Твоя. Достойное по делом своим приемлю, не посрами моего на Тя упования, но сотвори мене христианина, правоществующа путем заповедей твоих. Ты бо еси упование всех христиан, вся ведый и вся содержай Господь и Тебе славу возсылаем во веки, аминь.
http://pominovenieiv.borda.ru/?1-1-0-00000519-000-0-0-1232963822
|